Anonim filmkritikusok klubja

FilmaholicKlub

FilmaholicKlub

6 jelenet, amiért semmiképp ne hagyd ki a Gilmore Girls: A Year in the Life első részét!

2016. november 26. - Filmaholic girl

Nagy Gilmore Girls fan voltam mindig is, imádtam az összes részt (na jó, a 7. évadot kivéve, amit nem Amy-Sherman Palladino és Mike Palladino írt és rendezett), aztán újranéztem az évadokat legalább háromszor. Épp ezért nem csoda, hogy tűkön ülve vártam a Gilmore Girls folytatását az eredeti alkotópárostól, amint bejelentették, hogy megcsinálják. Nos, ahogy számítottam rá, annyira remek lett az első másfél órás rész (a 8. évad 4 másfél órás részből áll, amik egy év négy évszakának történését mutatják be, az első a tél), hogy megérte majdnem tíz évet várni rá! Íme 6 jelenet, amiért mindenkinek, aki valaha is rá volt kattanva a Gilmore lányok sztorijára, látnia kell a folytatást. Vigyázat, Spoiler-gazdag bejegyzés következik!

gg.jpg

#1 Michel végre vállalja magát! Míg a 7 évad alatt sosem volt kimondva, hogy Michel meleg, most végre megtörténik a hivatalos coming-out, amikor kedvenc francia recepciósom arról mesél Lorelainak, mennyire zavarja, hogy a férje, Frederick egyfolytában a kisbabák cukiságával zaklatja, miközben az esküvőjük előtt egyáltalán nem érdekelte ez a téma.

#2 Paris egy mesterséges megtermékenyítésre specializált magánklinikán dolgozik, és annyira jól érti a dolgát, hogy nadrágon keresztül le tudja csekkolni, hogy a pasiknak szimmetrikus-e a két golyója. Amikor ezt megteszi Luke-kal, megdícséri, hogy jó formában van, Lane-t viszont egy másik jelenetben figyelmezteti, hogy valami nem stimmel Zach heréivel... mindkettő kihagyhatatlan poén!

#3 Rory és Logan újra kavarnak!!! Persze ezúttal ugyanúgy indul a viszonyuk, mint amikor legelőször összejöttek, kötöttségek nélküli, nyitott kapcsolatban vannak... Rory-nak egyébként van egy másik pasija is, Paul, akivel már két éve jár, de olyannyira nem kavarja fel őt szegény srác, hogy folyamatosan megfeledkezik róla, és igazság szerint már régóta szakítani akar vele, csak azt is mindig elfelejti.

00b353e5-eb8f-434e-b2b7-aebb9d73130e.jpg

#4 Kirk (aki továbbra is az egyik legviccesebb szereplő), halad a korral és új vállalkozásba kezd. Öööberezik, ami az Uber Kirkösített verziója. Azok, akiknek fuvarra van szükségük, felhívják Kirk-mamát, aki ugrasztja a fiát és Kirk bárhova elviszi az ügyfeleit... ahogy azt megszokhattuk, több-kevesebb sikerrel. Amikor lerobban a kocsija, Emilyéknél vacsorázik, később meg hókotróval furikázza Rory-t és Parist. :)

gallery-1477427510-kirk.png

#5 Luke-nál mindenki a wifi jelszót kérdezgeti, mire ő mindig valami bonyolult étel nevét tartalmazó kamujelszót mond nekik, így sosem tudnak wifizni. Egyszer Taylor bemegy a kávézóba és amikor 5x kérdezi meg valaki, hogy mi is a jó jelszó, akkor kifakad, hogy egy kávézó nem arra való, hogy ott intézzék az üzleti életüket az emberek vagy ott kövessék a YouTube vlogger, Zoella kalandjait, úgyhogy inkább menjenek haza és fizessenek a wifi-ért maguk. Ez azon ritka pillanatok egyike, amikor Luke és Taylor egymásra találnak. Kár lenne kihagyni!

#6 Richard halála után Emily nagyon kétségbeejtő állapotba kerül, elkezd mindent kiselejtezni maga körül Marie Kondo, a japán rendrakós guru útmutatásai szerint. Ezt a könyvet én is olvastam, a lényege, hogy mindent selejtezz ki, aminél nem érzed úgy, ha a kezedbe veszed, hogy örömet okoz. Emilyt annyira behúzza a módszer, hogy a saját ruhái helyett Lorelai régi farmerjébe és pólójába bújik bele, ami igazi epic moment, mindenképpen látni kell: EMILY FARMERBAN!

3482545f440b5cf6925576612231f05b.gif

Engem egy perc alatt beszippantott Stars Hollow hangulata és a régi, jól ismert karakterek poénjai, úgyhogy alig várom a következő részt!!! Azoknak, akik még egy részt sem láttak a Gilmore Girls-ből (a Szívek szállodája elnevezést érthető okokból inkább hanyagoltam...), őszintén ajánlom, hogy pillantsanak bele, mert ez az a fajta sorozat, ami garantálja, hogy az ember instant jó hangulatba kerül tőle!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmaholicklub.blog.hu/api/trackback/id/tr3412001068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása