Anonim filmkritikusok klubja

FilmaholicKlub

FilmaholicKlub

4 őszinte beszélgetés, 4 lehetséges férfi, 4 árulkodó jel és 4 utolsó szó: ezért volt tökéletes a Gilmore Girls befejező része!

2016. november 29. - Filmaholic girl

Nos, jelentem én is lesokkolódtam a Gilmore Girls várva-várt befejezésén, amely kapcsán az alkotó, Amy-Sherman Palladino jó előre beharangozta, hogy mindig is tudta, melyik 4 szóval fogja zárni a mára klasszikussá vált Gilmore sztorit... Ezt most végre megkaptuk az arcunkba mindannyian... de én nem bánom! Az, hogy sokkolt, ugyanis egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne tetszett volna, amit láttam. Vigyázat, a spoilerekért nem vállalok felelősséget, aki még nem látta a záró epizódot, inkább ne olvasson tovább!

gilmoregirls_1sht_fall_us.jpg

A tél epizódról írtunk korábban, a tavasz és nyár remekül viszi tovább a történéseket, de a széria legfontosabb epizódja kétségtelenül az ősz, amiben 4 rendkívül fontos beszélgetést látunk és persze ne feledkezzünk meg a már többször említett 4 szóról, az arra utaló 4 jelről, no meg a lehetséges 4 apajelöltről sem a végén...

Lássuk, mely párbeszédekről is van szó!

#1 Lorelai fogja magát és Cheryl (a filmben Reese Witherspoon) mintájára nekiindul a Pacific Crest Trail (magyarul Csendes csúcs ösvény...) túrának, hogy megtalálja önmagát. Igazából olyan tényezők hátráltatják, mint az időjárás meg a hatalmas túrazsákja, amiben valahol elpakolta az engedélyét, így nem tudja megmutatni a vadonőrnek (belső poén, hogy őt Peter Krause játssza, aki a való életben a Lorelai-t alakító Lauren Graham párja) és nem is indulhat útnak. Éppen kávéra vadászik, amikor egy gyönyörű dombot fedez fel és itt jut eszébe édesapjáról egy emlék... aki látta a többi részt, tudja, hogy Emilyvel éppen azért veszett össze Richard temetése után, mert nem tudott róla egy pozitív és érzelmes történetet mondani. Most viszont erőt vesz magán és felhívja az anyját, hogy elmesélje neki, hogyan húzta ki anno 13 évesen az édesapja abból a lelki drámából, hogy szakított vele az akkori barátja... Nagyon megható jelenet, én itt éreztem azt az összes széria alatt először, hogy Lorelai tényleg mennyire szerette az édesapját.

lead_large.jpg

#2 Ezután a hatalmas megrázkódtatás után Lorelai nem "túrázik" tovább, hanem hazamegy Luke-hoz, aki hetek óta retteg tőle, hogy párja el akarja hagyni, és ezért járt terápiára, majd ezért jutott eszébe ez a vadon-kirándulás is. Luke teljesen kikel magából, hogy neki jó az, ami kettejük között van, ő boldog és elégedett mindazzal, amit megteremtettek, és nem akarja, hogy véget érjen a kapcsolatuk. Luke annyira szeretni való itt, hogy valószínűleg Lor akkor is megszánta volna, ha más tervei lettek volna, de az igazság az, hogy alapból azért jött, hogy elmondja, azt szeretné, hogy házasodjanak össze. Szerencsére Luke is készült, van nála gyűrű, így meg tudja kérni élete nőjének kezét, nem úgy mint amikor hosszú történetük során legelőször Lorelai kérte meg őt.

lorelai-and-luke-a-year-in-the-life-laisalves8-40060085-500-203.gif

#3 Rory összefut a közértben Dean-nel. Elmondja neki, hogy könyvet ír a saját és édesanyja történetéről, és szeretné Dean-t is beleírni a könyvbe. A srác persze rákérdez, hogy mit fog róla közölni, mire Rory elmondja, azt, hogy a világ legjobb barátja volt, aki mindig vigyázott rá, és mellette tanulta meg, mi is az a biztonság. Azt is hozzátette, hogy ha később találkozott volna vele, biztosan jobban értékelte volna őt... Az egész annyira mély, hogy nincs olyan Dean-drukker, aki ezt ne könnyezné meg.

#4 Rory Christophert is felkeresi, akivel először csak arról beszélgetnek, hogy Lorelai és Luke végre összeházasodik, majd Rory arra tereli a témát, hogy Christopherben felmerült-e valaha, hogy ne hagyja Lorelai-t egyedül felnevelni Rory-t, hanem ő is legyen mellettük... Az apa válaszából kiderül, hogy sosem bírta felvállalni ezt a felelősséget, és ugyan Lorelai erőltette, hogy egyedül akarja végigcsinálni mindezt, a férfinak sosem volt ereje ahhoz, hogy meggyőzze ennek ellenkezőjéről. Rory-n látszik, hogy ez nagyon régóta benne van, és fáj neki, amit hall, de az utolsó 4 szó után más értelmet is kap ez a beszélgetés.

rory-christopher-004.jpg

Az utolsó 4 szó

Elérkeztünk a befejező párbeszédhez, ami Rory és Lorelai között zajlik, miután Lorelai és Luke összeházasodtak. Lor látja a lányán, hogy valami nem stimmel vele, és rákérdez, hogy mi zajlik benne. Erre megtudjuk hogy...

gilmorending2_w529_h352.jpg

Rory: Anya?

Lor: Igen?

Rory: Terhes vagyok.

És itt elsötétül a kép... Tökéletes kör zárul be ebben a pillanatban, hiszen az egész Gilmore történet onnan indult, hogy Lorelai 16 évesen világra hozta kislányát, Rory-t. Most, 32 évvel később Rory hordja a szíve alatt a Gilmore család legújabb tagját. Hogy voltak-e erre utaló jelek? Szerintem igen!

Először is, amikor Jess jelentőségteljesen rábeszélte Rory-t, írjon egy könyvet az anyjával való kapcsolatáról, hiszen épp itt az ideje.

Másodszor, a már említett mögöttes tartalmú beszélgetés, amit Rory lefolytatott Christopherrel

Harmadszor, Rory szokatlanul segítőkészen ajánlkozott többször is Parisnek, hogy vigyáz a gyerekeire, és tök jól elvolt velük, pedig a sorozatban eddig nem igazán volt odáig a gyerekekért.

Négy: nagyon feltűnő volt, amikor Logan-től olyan szívet tépően fájdalmas hangon kérdezte meg, hogy valóban elveszi-e a menyasszonyát.. Elvégre az egyetem végén ő nem akart hozzámenni feleségül, és végig tudta, hogy kettejük kapcsolata csak szórakozás, nem lehet rá alapozni semmi komolyat. Akkor meg miért borította ki ennyire Logan döntése?

Akármikor is jött rá Rory arra, hogy terhes, (még a jelek előtt vagy után), az továbbra is rejtély, hogy ki az apa? Számomra az egyáltalán nem kérdéses, hogy Rory megtartja-e a babát, hiszen ő 100%-ban az anyja lánya.

039_gilmoregirls_101_sum_03265r3-h_2016.jpg

Na de kik esélyesek az apa pozícióra?

~ Paul - Rory két éve folyton elfelejtett pasija, aki túl jófiú a számára, és sehogy sem tudja érdekelni őt - éppen ezért ezt tartom a legkevésbé valószínű esetnek, hiszen amennyit találkoznak, és amennyi kémia van köztük, a szeplőtelen fogantatásnak is nagyobb a valószínűsége, minthogy Paul ejtette volna teherbe Rory-t.

~ Egy random sperma Paris-től - Paris egy mesterséges megtermékenyítéssel foglalkozó klinikán dolgozik, így lehetséges, hogy Rory igénybe vette a szolgáltatásait, hogy anya lehessen. Azért valljuk be, ez a gondolat eléggé elrugaszkodott, mert Rory sokkal inkább a karrierjére koncentrált eddig is, mint a családalapításra.

~ Logan - akivel Rory hónapokig kavart Londonban, (What happens in London, stays in London, nem igaz?) végül a francia menyasszonya, Odette miatt Logan végleg szakít a "Zsenivel". Ettől még lehetséges, hogy az együtt töltött éjszakák egyikén áldott állapotba ejtette Rory-t.

~ Jess - vele csak beszélgetni láttuk Rory-t, "szorosabb" kapcsolatba lépni nem, viszont nagyon gyanús, hogy ami köztük volt, sosem fog elmúlni. Elég volt csak ehhez ránézni Jess arcára, miután azt válaszolta Luke kérdésére, hogy ő már túl van Rory-n, aztán amikor meglátta a lányt, a tekintete mindent elárult...

d808521484890b91_screen_shot_2016-11-27_at_4_14_55_pm_png.jpg

Ha bármit kiadnál magadból a Gilmore Girls új részeivel kapcsolatban, küldd el bátran az írásod és mi megosztjuk a blogon! Erről még biztosan sokáig fognak beszélni Stars Hollow követői.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmaholicklub.blog.hu/api/trackback/id/tr3812008224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása