Anonim filmkritikusok klubja

FilmaholicKlub

FilmaholicKlub

4 film receptre, altató helyett!

2016. október 20. - Filmaholic girl

Egy film kiválthat többféle reakciót is az emberből… megnevettethet, elundoríthat, megrémiszthet, vagy akár elszomoríthat. Fontos is, hogy érzelmeket váltson ki, és az előbb felsoroltak mind sikernek tudhatóak be. Vannak azonban olyan filmek, amik egész egyszerűen nem képesek erre. Valami másra viszont nagyon, és akiknek gondjuk szokott lenni az elalvással, azok biztos, hogy örülnek ezeknek az alkotásoknak, mert ha megnézik őket, végre jóízűt durmolhatnak.

  1. Lavina

Sokan dicsérik ezt a filmet, de számomra elképesztően vontatottá vált 20 perc után. Addig élvezhető a film, amíg látjuk, hogy megérkezik a svéd család a francia síparadicsomba, hogy kipihenjék magukat, majd egyik nap, ebéd közben az étteremhez közel eső pályán egy lavina indul meg. A szülők nem tudják eldönteni, hogy ez vajon irányított lavina, vagy tényleg veszélyes, és amíg ezen tanakodnak, az apa hirtelen felpattan az asztaltól és magára hagyja a bajban feleségét és két gyerekét. Ami utána következik, az egy soha véget nem érő lelki kanosszajárás a férj részéről, míg végül csak megbocsájt neki a családja, amikor megmenti nejét egy szorult helyzetben. A film jó is lehetne, ha maradna ugyanolyan pörgős, mint az elején, de így sajnos nem más, mint egy szuper altatószer.

Lavina-Turist1

2. Minyonok

Nem tudom, mi történt ezzel a filmmel, mert én szeretem a Gru filmeket és a minyonokat is, még minyonos otthonkás pólóm és tiktakom is van, de ez a film nekem egyenlő azzal, hogy hogyan kell hatásosan bárányokat számolgatni. Miután a minyonok felkerekednek, hogy megkeressék a legerősebb és legveszedelmesebb szörnyet, akit életük végéig szolgálhatnak, nekem teljesen szétcsúszott ez a történet. Egyszer csak arra észleltem fel, hogy vége a filmnek, és semmi nem maradt meg a sztoriból.

minyonok3

 

3. A csendőr és a földönkívüliek

Én szeretem a régebbi vígjátékokat, de ezt a filmet egyszerűen nem tudtam durmolás nélkül végigkövetni. Pedig 2x is megpróbáltam! Onnantól kezdve viszont, hogy Lütyő őrmester (Louis de Funes) akcióba lép, és a földönkívüliek felkutatására adja a fejét, nekem egyenes út vezet az álmok birodalmába. Sajnálom Monsieur de Funes!

223113_galeria_a_csendor_es_a_foldonkivuliek_01

4. Star Wars II. – A klónok támadása

Nincs az a kávémennyiség, ami átsegítene ezen a filmen. Egészen elképesztő, hogy mennyire nem történik ebben a részben semmi. Nagyon szeretem a Star Wars univerzumot, de ez a rész azon kívül, hogy hozzásegít ahhoz, hogy jót álmodhassak a csillagokról és a tejútrendszerről, másra nem igazán alkalmas. Ha valaki mégis képes végigszenvedni magát Amidala és Anakin csöpögős szerelmi jelenetein, akkor az”akciójelenetek” majd biztosan megteszik a hatásukat, és klónok ide vagy oda, de ugyanúgy húzni fogja a lóbőrt.

G-228 Max (Russell Crowe) enjoys the company of his supposed long-lost cousin Christie Roberts (Abbie Cornish) in A GOOD YEAR.

Te is láttál már olyan filmeket, amiket képtelen voltál végignézni alvás nélkül, még úgy sem, hogy kipeckelted a szemhéjadat? Ne habozz, írd meg nekünk a listádat, és megosztjuk a blogon!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmaholicklub.blog.hu/api/trackback/id/tr5911823735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Denise Hogyisdugják 2016.10.22. 18:07:18

a minyonokat és louis de funes filmjét is kifejezetten szórakoztatónak találtam. igazán érdekelne, milyen film az, amin a poszttoló nem alszik el. viszont elég volt beleolvasnom ebbe a posztba, rögtön elálmosodtam...

Filmaholic girl 2016.10.26. 09:38:16

@Denise Hogyisdugják: Örülünk, hogy neked tetszettek ezek a filmek, mert ezek szerint más okból is érdemes volt őket leforgatni, minthogy instant altatók legyenek. Kérdésedre válaszolva, nekünk nagyon sok film tetszik, az oldalon például láthatod a Frida, a Kút vagy Inárritu filmjeiről alkotott pozitív véleményünket. Amúgy mi attól is boldogok vagyunk, ha csak azért látogatsz fel az oldalunkra, hogy elaltassunk, szeretünk emberek pihenéséhez hozzájárulni. :)
süti beállítások módosítása